(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
VYNIKAJÍCÍ HUSTÝ DOMACÍ JOGURT-Z 1LITRU MLÉKA= 6JOGURTŮ:-))))
Potřebné ingredience
1litr plnotučného mléka
Sušené polotučné mléko- 5-6lžic
3 lžíce živého jogurtu typu Hollandia- nebo můžete použít jagurtovou kulturu.
Postup přípravy
1l mléka zahřejeme na 80°C (když se začne tvořit škraloup) a zchladíme na asi 35°C (udržíte tam prst). V mléce rozmixujeme 5-6 polévkových lžic sušeného mléka a tak 3 lžíce jogurtu. Nalijeme do skleniček a jogurtovač zapnem na stupeň 2. Jogurty jsou hotové tak po 4 hodinách.
tento jogurt je krásně hustý a chuťově vynikající.
Při další várce si schovejte jednu skleničku jogurtu, použijete jí místo Hollandie nebo jog. kultury- dá se opakovat tak 5x.
TIP: pokud máte rádi jogurty kyselejší, stačí je nechat 2-3 hodiny navíc:-)
tento jogurt je krásně hustý a chuťově vynikající.
Při další várce si schovejte jednu skleničku jogurtu, použijete jí místo Hollandie nebo jog. kultury- dá se opakovat tak 5x.
TIP: pokud máte rádi jogurty kyselejší, stačí je nechat 2-3 hodiny navíc:-)
A to je hustota po 4 hodinách v jogurtovači:-))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kubrtka
(upraveno)
6. 7. 2008, 22:16
Dnes jsem zkoušela udělat jogurt z polotučného mléka a je k nerozeznání. Tak můžete udělat i méňě tučný